Legénd

Főmenü

penc elektronikus ugyintezes logo

Keress a Facebook-on

Vinaora Visitors Counter

2571846
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
149
228
4190
13975

IP címed: 3.81.13.254
márc.am: 2024-03-29 08:46

Molecaten Legend EstateMolecaten

Free Page Rank Tool

Hegedűs Henrik

Legénd. Nézsa felől érkezve már messziről feltűnik a hófehér homlokzatú épület, rajta a felirat: Egészségház. Az utóbbi időben igencsak leromlott állagú épület felújítására adta be az önkormányzat a pályázatot, és nyert el e célra a Belügyminisztériumtól 11,5 millió forintot. Ennek felhasználásával indult meg a korszerűsítés, ami az elmúlt hónapban fejeződött be.

Az átadóünnepségen Tunkel Tamás, a község polgármestere elmondta: itt volt az ideje, hogy a legéndiek megérdemeljenek egy huszonegyedik századi igényeket kielégítő épületet. Ráadásul nem csupán kívül-belül szépült meg a több egészségügyi ellátást biztosító létesítmény, hanem például a fűtésrendszer teljes átalakításával komoly megtakarításokat érhetnek el az üzemeltetésben is.

20160915 megujult az egeszseghaz legend

A háziorvos, a gondozói szolgálatok, így például a védőnő is a korábbi évekhez képest jelentősen jobb, kényelmesebb körülmények között fogadhatja a betegeket, törődhet a várandósokkal és a kismamákkal.

Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője hozzászólásában kiemelte, hogy az olyan kis településeken, mint Legénd is, rendkívül fontos, hogy minden esztendőben legyen olyan vívmány, amivel gazdagodhatnak a helybeliek, még inkább otthonossá és komfortossá válhat az életük. Itt is a falu méretéhez képest jelentős fejlesztések valósultak meg, utalt e téren a közösségi házra, illetve a sportöltözőre. Ehhez a folyamathoz kapcsolódik a mostani beruházás, ahol már a kellemesebb környezet is segítheti, meggyorsíthatja a betegek gyógyulását.

A beszédeket követően Rolik Róbert plébános megáldotta a felújított épületet, majd Tunkel Tamás és Balla Mihály szalagátvágással tett pontot a korszerűsítés végére.

Ezután nemsokára kezdetét vette a szüreti felvonulás, pompás népviseletekkel, amelyek között kiemelkedett a maglódi hölgyek szláv öltözetének fejéke.

Forrás: nhc24.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.